Τρίτη 2 Μαΐου 2023

ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΟΔΙΚΑ ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΠΑΦΟΥ

    Ο Υπ. Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Βαφεάδη επισκέφτηκε σήμερα την επαρχία μας όπου και συζητήσαμε για την αδήριτη ανάγκη να προχωρήσουν το συντομότερο δυνατόν οι διαδικασίες των δύο σημαντικών οδικών έργων που χρονολογούνται, ο Δρόμος πρόσβασης προς το Αεροδρόμιο Πάφου από τον ποταμό Έζουσας και ο Παραλιακός Δρόμος Χλώρακας-Λέμπας-Κισσόνεργας (προέκταση της Λ. Τάφοι των Βασιλέων).

    Και για τα δύο έργα έγιναν άλματα προόδου από την κυβέρνηση Αναστασιάδη και από τον πρώην υπουργό κ. Καρούσο,  οι διαδικασίες είναι προχωρημένες αλλά υπάρχουν για τον Δρόμο προς το Αεροδρόμιο κάποιες δυσκολίες με το Τμήμα Περιβάλλοντος για τις οποίες ο Υπουργός εξέφρασε αισιοδοξία ότι τα όποια περιβαλλοντικά θέματα θα ξεπεραστούν.

    Αναφορικά με τον Παραλιακό Δρόμο Χλώρακας-Λέμπας-Κισσόνεργας, αυτός βρίσκεται στο στάδιο της ετοιμασίας των Κατασκευαστικών Σχεδίων από το Τμήμα Δημοσίων Έργων μέσω ιδιώτη μελετητή στον οποίο θα ανατεθούν μετά από διεξαγωγή διαγωνισμού προσφορών.

    Δεν χωρούν δικαιολογίες. Η ευθύνη για την μη υλοποίηση των έργων βαραίνει όλες τις κυβερνήσεις που πέρασαν. Ειδικά ο σχεδιασμός του παραλιακού δρόμου προς Πέγεια εκπονήθηκε πριν 30 χρόνια και παραμένει επί χάρτου! Θα συνεχίσω με όλες μου τις δυνάμεις τη προσπάθεια που άρχισα αμέσως με την εκλογή μου, με όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες που συνεργάστηκα θέσαμε ως στόχο να υλοποιήσουμε την προέκταση της Λ. Τάφοι των Βασιλέων και ο στόχος αυτός παραμένει.

    Όπως ανάφερα στον κ. Βαφεάδη, απαιτείται αποφασιστικότητα, συνεργασία και πολιτική βούληση για να προωθηθούν οι διαδικασίες. Ευελπιστώ η θετική ανταπόκριση του υπουργείου του να γίνει πράξη. 

Ημ. 2/5/2023

Χαράλαμπος Πάζαρος

Βουλευτής ΔΗΣΥ Πάφου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου