Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2021

Ο ΔΗΜΟΣ ΠΑΦΟΥ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΟΥ, ΟΧΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΙΜΩΡΕΙ

 Πάφος 12/2/2021


Προς   

Δήμαρχο Πάφου

Μέλη Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Πάφου

Πάφος                                                                            

 

 

Κύριε δήμαρχε,

Κυρία και κύριοι συνάδελφοι,


ΘΕΜΑ: Δημιουργία Υπηρεσίας συλλογής και μεταφοράς κλαδεμάτων και άλλων αδρανών υλικών στο πράσινο σημείο στο Μούτταλλο  

ή

Διακοπή χρέωσης των €4- από τον λογαριασμό σκυβάλων των δημοτών

 

Με την παρούσα εκφράζω την αντίθεση μου στον τρόπο που ο Δήμος Πάφου έχει διαχειριστεί το θέμα απομάκρυνσης κλαδεμάτων και άλλων αδρανών υλικών.

 

Υπενθυμίζω την εισήγηση μου που κατάθεσα στις 31/8/18 και αναμόχλευσα στις 14/9/19, για δημιουργία τμήματος στη υπηρεσία Καθαριότητας που να συλλέγει τα κλαδεύματα και άλλα αδρανή υλικά και να τα μεταφέρει στο πράσινο σημείο στον Μούτταλλο. Σαφώς και είναι λογικά αντιληπτό, πως δεν μπορούν όλοι δημότες να διαθέτουν το αναγκαίο μέσο για να μεταφέρουν οι ίδιοι στο πράσινο σημείο κλαδέματα και αδρανή υλικά όπως παλιά έπιπλα ή οικιακό εξοπλισμό. Είναι εφικτό όμως για τον Δήμο η δημιουργία της υπηρεσίας που έχω εισηγηθεί από τις 31/8/18.

 

Επιπλέον, θεωρώ πως το δίκαιο και το έντιμο εκ μέρους του Δήμου Πάφου, είναι πως από την στιγμή που ο Δήμος Πάφου με απόφαση του προηγούμενου Δημοτικού Συμβουλίου του αποφάσισε να χρεώνεται το ποσό των €4= στο ετήσιο λογαριασμό σκυβάλων για υπηρεσίες περισυλλογής κλαδεμάτων και άλλων αδρανών υλικών (δηλαδή από €146= σε €150=), πως οφείλει είτε να εφαρμόσει την ίδια του την απόφαση και να προσφέρει την υπηρεσία αυτή που εδώ και χρόνια χρεώνει τους δημότες του, είτε αμέσως να διακοπεί και/ή αφαιρεθεί η χρέωση του ποσού των €4= από την στιγμή που δεν την προσφέρει.

 

Είναι καθήκον του Δήμου Πάφου ως τοπική αρχή να εξυπηρετεί και να διευκολύνει τους δημότες του, και όχι να τους τιμωρεί. Η εισήγησή μου είναι εφικτή, η παρούσα κατάσταση αποτελεί καταχρηστική συμπεριφορά εκ μέρους της τοπικής αρχής και είναι συνειδητή εκμετάλλευση των δημοτών μας. 

 

Συναδελφικά,

 

Χαράλαμπος Πάζαρος

Δημοτικός Σύμβουλος ΔΗΣΥ Δήμου Πάφου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου